Teriyaki spiesjes

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 biefstuk
  • 1 Schots zalmhaasje
  • 1 dl Teriyaki marinade
  • ½ zakje stoneleeks à 8 stuks
  • 1 bakje shii-takes 250 g
  • 150 g witte snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Instructies

  • Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden.
  • In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade.
  • Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen.
  • Hetzelfde doen met zalm.
  • Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen.
  • Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten.
  • Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
  • Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vis