Terrine van gerookte kipmousse met asperges
Equipment
- plasticfolie
- terrine of cakevorm inhoud ca. 1 liter
Ingrediënten
- 4 blaadjes witte gelatine
- 100 g aspergetips
- zout
- ½ pot gevogeltefond a 380 ml
- 200 g gerookte kipreepjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- 200 ml slankroom
- versgemalen peper
- 1 zakje verse kervel of basilicum 15 g
Instructies
- Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
- Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
- In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
- In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen.
- Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen.
- In keukenmachine kipreepjes pureren.
- Gelatinemengsel, rest van fond, mayonaise en citroensap erdoor mengen.
- In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen.
- Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen.
- Asperges in lengte erover verdelen.
- Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen.
- Mousse voorzichtig op asperges scheppen.
- In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven.
- Daarna platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden.
- Folie verwijderen.
- Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
150 Voorbereidingstijd, bereidingstijd 20 minuten