Terrine van gerookte kipmousse met asperges

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 100 g aspergetips
  • zout
  • ½ pot gevogeltefond a 380 ml
  • 200 g gerookte kipreepjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 ml slankroom
  • versgemalen peper
  • 1 zakje verse kervel of basilicum 15 g

Instructies

  • Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
  • Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen.
  • Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen.
  • In keukenmachine kipreepjes pureren.
  • Gelatinemengsel, rest van fond, mayonaise en citroensap erdoor mengen.
  • In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen.
  • Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen.
  • Asperges in lengte erover verdelen.
  • Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen.
  • Mousse voorzichtig op asperges scheppen.
  • In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven.
  • Daarna platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden.
  • Folie verwijderen.
  • Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

150 Voorbereidingstijd, bereidingstijd 20 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kip
Land van herkomst Wereldkeuken