Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenschaar
- Groot mes
- barbecue of grill
- Keukentang
- kwast
Ingrediënten
- 1 schoongemaakte kip
- 100 gram fijngehakt gerookt spek
- 1 el verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 ½ el chilikruiden
- 2 tl geraspte citroenschil
- 3 el olie
Instructies
- Verwijder met een keukenschaar de ruggengraat van de kip.
- Leg de kip op een werkblad met de borst naar boven en open deze zo ver mogelijk.
- Sla de kip plat met een groot mes.
- Maak het vel van de borst en de poten los.
- Meng in een kom het spek, de rozemarijn, uitgeperste knoflook, 1 el chilikruiden en 1 tl citroenrasp.
- Verdeel dit mengsel onder de huid van de kip.
- Meng de olie met ½ el chilikruiden en 1 tl citroenrasp en wrijf de kip hiermee in.
- Leg de kip op het rooster van de grill en rooster deze in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrijk de kip af en toe met een in olie gedoopt takje rozemarijn.
- Serveer de kip met avocadodip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Shiraz of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 50 g | Vet: 45 g | Zout: 1.5 mg