Tex-Mex Gegrilde Kip met Avocadodip

Tex-Mex Gegrilde Kip met Avocadodip

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenschaar
  • Groot mes
  • barbecue of grill
  • Keukentang
  • kwast

Ingrediënten

  • 1 schoongemaakte kip
  • 100 gram fijngehakt gerookt spek
  • 1 el verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 ½ el chilikruiden
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 3 el olie

Instructies

  • Verwijder met een keukenschaar de ruggengraat van de kip.
  • Leg de kip op een werkblad met de borst naar boven en open deze zo ver mogelijk.
  • Sla de kip plat met een groot mes.
  • Maak het vel van de borst en de poten los.
  • Meng in een kom het spek, de rozemarijn, uitgeperste knoflook, 1 el chilikruiden en 1 tl citroenrasp.
  • Verdeel dit mengsel onder de huid van de kip.
  • Meng de olie met ½ el chilikruiden en 1 tl citroenrasp en wrijf de kip hiermee in.
  • Leg de kip op het rooster van de grill en rooster deze in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de kip af en toe met een in olie gedoopt takje rozemarijn.
  • Serveer de kip met avocadodip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een kruidige rode wijn zoals een Shiraz of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 50 g | Vet: 45 g | Zout: 1.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst America / Fusion / Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij