Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote braadpan,
Ingrediënten
- 1 stengel citroengras sereh
- 1 pak tofu 325 g
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
- 2 aubergines
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels Thaise basilicumpasta pot à 225 g
- 200 ml kokosmelk half blik van 400 ml
- ½ theelepel kaneel
- Een mespunt nootmuskaat
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels lichte sojasaus
Instructies
- Was de citroengras en hak het witte gedeelte van de stengel heel fijn.
- Kneus de rest met de achterkant van een mes.
- Laat de tofu uitlekken en snijd het in blokjes.
- Pel en snijd de uien in parten.
- Snijd de aubergine in stukken.
- Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.
- Verhit de olie in een grote braadpan.
- Bak de tofu, aubergine, ui en paprika al omscheppend gedurende ongeveer 3 minuten.
- Voeg de fijngesneden citroengras, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
- Laat de curry afgedekt op een laag vuur nog ongeveer 10 minuten stoven.
- Breng de curry op smaak met sojasaus.
- Serveer met (pandan-)rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Viognier past goed bij de kruidige en exotische smaken van deze curry.Voedingswaarden
Calories: 305 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 20 g | Vet: 1.8 g | Zout: 6 mg