Thaise rundvleescurry met aubergine

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 500 g magere runderlapjes in blokjes
  • 3 sjalotten in vieren
  • 2 aubergines in grove stukken
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 125 ml vleesbouillon van ¼ tablet
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 8 lente-uitjes in stukken van 4 cm
  • 2 eetlepels verse basilicum in reepjes

Instructies

  • Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
  • Snijd de peper in ringetjes.
  • Verhit in een braadpan de rijstolie en braad het vlees al omscheppend in 5 minuten aan.
  • Voeg rode peper, sjalot en aubergine toe en bak 3 minuten mee.
  • Roer kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor.
  • Laat het vlees afgedekt op zeer laag vuur minstens 2 uur gaar stoven, eventueel met een vlamverdeler onder de pan.
  • Schep de lente-uitjes erdoor en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven zonder deksel.
  • Strooi verse basilicum over de curry.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke Thaise rundvleescurry met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand