Thaise rundvleescurry met aubergine
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 3 eetlepels rijstolie
- 500 g magere runderlapjes in blokjes
- 3 sjalotten in vieren
- 2 aubergines in grove stukken
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels Thaise groene currypasta
- 125 ml vleesbouillon van ¼ tablet
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 8 lente-uitjes in stukken van 4 cm
- 2 eetlepels verse basilicum in reepjes
Instructies
- Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
- Snijd de peper in ringetjes.
- Verhit in een braadpan de rijstolie en braad het vlees al omscheppend in 5 minuten aan.
- Voeg rode peper, sjalot en aubergine toe en bak 3 minuten mee.
- Roer kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor.
- Laat het vlees afgedekt op zeer laag vuur minstens 2 uur gaar stoven, eventueel met een vlamverdeler onder de pan.
- Schep de lente-uitjes erdoor en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven zonder deksel.
- Strooi verse basilicum over de curry.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke Thaise rundvleescurry met pandanrijst.