Thaise Sperziebonensalade met Vissaus en Pinda's

Thaise Sperziebonensalade met Vissaus en Pinda's

Een frisse Thaise sperziebonensalade met een hartige dressing van vissaus, palmsuiker en geroosterde pinda’s. Perfect als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of een Aziatische barbecue.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 kopje gefruite uitjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • 3 eetlepels Thaise vissaus nam pla
  • 3 sjalotten fijngesneden
  • 4 eetlepels dikke santen
  • 25 g geroosterde pinda's gehakt
  • 300 g dunne sperziebonen

Instructies

  • Kook de gebroken sperziebonen 3 minuten in licht gezouten water.
  • Laat de boontjes uitlekken en afkoelen.
  • Rooster de fijngesneden sjalotten en knoflook in een droge koekenpan.
  • Maak met de vijzel een boemboe van de geroosterde sjalotten, knoflook, fijngestampte chilipeper, citroensap, palmsuiker en vissaus.
  • Roer de boemboe door de afgekoelde sperziebonen.
  • Voeg de gehakte pinda's en dikke santen toe en schep goed om.
  • Bestrooi met gefruite uitjes en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze salade combineert goed met een lichte, droge Riesling of een verfrissende Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Picknick