Thaise Viscurry met Kokosmelk
Een heerlijke Thaise viscurry met pangasius, kokosmelk en frisse limoen. Perfect met rijst en zoetzure komkommer.
Ingrediënten
- 750 gram pangasiusfilet in niet te kleine stukken gesneden
- 400 gram Thaise wokgroente 1 zak
- 1 ui gesnipperd
- ½ eetlepel knoflook wokgemak
- 70 gram gele curry kruidenpasta 1 zakje, Fairtrade Original
- 400 ml kokosmelk 1 blikje
- 1 limoen rasp en sap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- Naar smaak zout
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
- 2 eetlepels knoflook-chili olie
Instructies
- Verhit de knoflook-chili olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui met de knoflook wokgemak.
- Voeg de bruine basterdsuiker toe en roerbak kort.
- Voeg de gele curry kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut.
- Voeg de Thaise wokgroente toe en roerbak kort.
- Schenk de kokosmelk in de pan en voeg het korianderpoeder, Thaise vissaus, limoensap en limoenrasp toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Proef en breng op smaak met zout naar wens.
- Leg de stukken pangasiusfilet in de pan, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Serveer de curry met rijst en garneer met lente-ui ringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc om de pittige en zure tonen van de curry te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g