Thaise Viscurry met Kokosmelk

Thaise Viscurry met Kokosmelk

Een heerlijke Thaise viscurry met pangasius, kokosmelk en frisse limoen. Perfect met rijst en zoetzure komkommer.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram pangasiusfilet in niet te kleine stukken gesneden
  • 400 gram Thaise wokgroente 1 zak
  • 1 ui gesnipperd
  • ½ eetlepel knoflook wokgemak
  • 70 gram gele curry kruidenpasta 1 zakje, Fairtrade Original
  • 400 ml kokosmelk 1 blikje
  • 1 limoen rasp en sap
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • Naar smaak zout
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
  • 2 eetlepels knoflook-chili olie

Instructies

  • Verhit de knoflook-chili olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui met de knoflook wokgemak.
  • Voeg de bruine basterdsuiker toe en roerbak kort.
  • Voeg de gele curry kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de Thaise wokgroente toe en roerbak kort.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en voeg het korianderpoeder, Thaise vissaus, limoensap en limoenrasp toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Proef en breng op smaak met zout naar wens.
  • Leg de stukken pangasiusfilet in de pan, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Serveer de curry met rijst en garneer met lente-ui ringen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een frisse Sauvignon Blanc om de pittige en zure tonen van de curry te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Pescatarian