Tijgerbrood met eiersalade

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 scharreleieren,
  • 6 groene asperges
  • zout
  • 2 reepjes rode paprika
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche bekertje á 125 ml
  • ½ eetlepel dille doosje, diepvries, Iglo,
  • peper
  • 2 sneetjes tijgerbrood
  • 2 theelepels boter of margarine

Instructies

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen van asperges bovenste 10 cm afsnijden (rest wordt niet gebruikt).
  • In weinig water en zout asperges in ca. 15 minuten beetgaar koken.
  • Laten uitlekken.
  • Paprikareepjes ca. 1 minuut onderdompelen in kokend water.
  • Eieren onder koud water afspoelen, pellen en fijnprakken.
  • Mayonaise, crème fraîche en dille erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met wat zout en peper (= eiersalade).
  • Brood besmeren met boter.
  • Eiersalade over brood verdelen.
  • Paprikareepjes elk om 3 aspergepunten knopen, zodat bundeltjes ontstaan. Bundeltje op eiersalade leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch