Tijgergarnalen Pappardelle met Romige Tomatensaus en Wodka

Tijgergarnalen Pappardelle met Romige Tomatensaus en Wodka

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g rauwe gepelde tijgergarnalen diepvries
  • 6 Tasty Tom tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 gedroogd chilipepertje of chilipeper uit molentje
  • 250 g verse pappardelle brede lintpasta
  • 2 eetlepels wodka
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Laat de garnalen enkele minuten in een schaal met warm water ontdooien.
  • Breng in een pastapan ruim water met wat zout aan de kook.
  • Snijd de Tasty Tom tomaten in stukjes.
  • Dep de garnalen goed droog.
  • Verwarm in een diepe koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook met verkruimeld chilipepertje zachtjes gedurende 1 minuut.
  • Voeg de tomaten toe en bak deze zachtjes gedurende 5 minuten mee.
  • Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels olie en roerbak hierin de garnalen voorzichtig gedurende 3-4 minuten, tot ze gaar en roze zijn.
  • Kook de pappardelle in 4 minuten beetgaar.
  • Blus de garnalen af met wodka en meng ze door de warme tomaten.
  • Breng de saus op smaak met zout en (chili)peper.
  • Giet de pasta af, meng deze door de saus en verdeel de pasta met saus over twee diepe borden.
  • Strooi de verse peterselie eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 435 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 23 g | Vet: 13 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm