Tijgergarnalen Pappardelle met Romige Tomatensaus en Wodka
Equipment
- Pastapan
Ingrediënten
- 250 g rauwe gepelde tijgergarnalen diepvries
- 6 Tasty Tom tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 gedroogd chilipepertje of chilipeper uit molentje
- 250 g verse pappardelle brede lintpasta
- 2 eetlepels wodka
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
Instructies
- Laat de garnalen enkele minuten in een schaal met warm water ontdooien.
- Breng in een pastapan ruim water met wat zout aan de kook.
- Snijd de Tasty Tom tomaten in stukjes.
- Dep de garnalen goed droog.
- Verwarm in een diepe koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de knoflook met verkruimeld chilipepertje zachtjes gedurende 1 minuut.
- Voeg de tomaten toe en bak deze zachtjes gedurende 5 minuten mee.
- Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels olie en roerbak hierin de garnalen voorzichtig gedurende 3-4 minuten, tot ze gaar en roze zijn.
- Kook de pappardelle in 4 minuten beetgaar.
- Blus de garnalen af met wodka en meng ze door de warme tomaten.
- Breng de saus op smaak met zout en (chili)peper.
- Giet de pasta af, meng deze door de saus en verdeel de pasta met saus over twee diepe borden.
- Strooi de verse peterselie eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 435 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 23 g | Vet: 13 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g