Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 250 gram sperziebonen
- handje verse basilicum
- 5 blaadjes verse munt
- 1 tak mini-trostomaatjes
- 4 tilapiafilets á 125 gram
- Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
- Voor de dressing:
- sap van 1 limoen
- 50 ml Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
- klein teentje knoflook uitgeperst
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°Klop het limoensap met de Gentile extra vergine olijfolie en de knoflook. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Maak de bonen schoon en haal de roosjes van de stronk broccoli.
- Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer hierin de broccoliroosjes en de sperziebonen ongeveer 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.
- Dep de tilapiafilets goed droog met een stuk keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
- Laat in een koekenpan een scheut Gentile extra vergine olijfolie goed heet worden en bak hierin de vis aan beide kanten kort aan. Leg ze vervolgens op een ovenplaat.
- Zet de filets in de voorverwarmde oven en bak ze in 8 minuten gaar.
- Laat de trostomaatjes aan de tak en leg ze de laatste vijf minuten bij de vis in de oven.
- Verhit een scheut Gentile extra vergine olijfolie in een wok en roerbak, als de vis de oven ingaat, de groenten ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
- Meng er op het laatst de gehakte basilicum- en muntblaadjes en 2/3 van de dressing door.
- Serveer de groenten op 4 borden en leg de tomaatjes erbij.
- Plaats de vis er bovenop en sprenkel daar het laatste beetje dressing over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met spaghetti.
Variaties
Voor de dressing kun je ook Bertolli Robusto extra vergine olijfolie gebruiken.
Deze is krachtig van smaak en daardoor heel geschikt.
Voor de dressing kun je ook Bertolli Robusto extra vergine olijfolie gebruiken.
Deze is krachtig van smaak en daardoor heel geschikt.