Tilapiafilet met Ansjovisbotersaus
Equipment
Ingrediƫnten
- 600 g tilapiafilet ontdooid indien bevroren
- 2 eetlepels bloem
- 8 eetlepels boter
- 4 ansjovisfilets uit blik
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
- 3 eetlepels diepvries peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 500 g diepvries aardappelpuree
- 300 g diepvries stoomgroentemix
- 50 g olijven zonder pit in plakjes
Instructies
- Bestrooi de tilapiafilets met peper en wentel ze door de bloem.
- Verhit 4 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de vis in 6-8 minuten gaar, halverwege keren.
- Haal de vis uit de pan en houd warm.
- Bak in het achtergebleven bakvet de ansjovis op laag vuur tot deze uit elkaar begint te vallen.
- Voeg de plakjes knoflook toe en fruit deze kort mee.
- Voeg de kappertjes en diepvries peterselie toe.
- Breng de boter op smaak met citroensap en peper.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree en de stoomgroentemix volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng de plakjes olijven door de warme aardappelpuree.
- Verdeel de aardappelpuree over vier borden en leg de vis er bovenop.
- Schenk de ansjovisboter over de vis en de puree.
- Serveer de groentemix naast de vis.
Voedingswaarden
Calories: 555 kcal