Tilapiafilet met Ansjovisbotersaus

Tilapiafilet met Ansjovisbotersaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 600 g tilapiafilet ontdooid indien bevroren
  • 2 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels boter
  • 4 ansjovisfilets uit blik
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 3 eetlepels diepvries peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 500 g diepvries aardappelpuree
  • 300 g diepvries stoomgroentemix
  • 50 g olijven zonder pit in plakjes

Instructies

  • Bestrooi de tilapiafilets met peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit 4 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de vis in 6-8 minuten gaar, halverwege keren.
  • Haal de vis uit de pan en houd warm.
  • Bak in het achtergebleven bakvet de ansjovis op laag vuur tot deze uit elkaar begint te vallen.
  • Voeg de plakjes knoflook toe en fruit deze kort mee.
  • Voeg de kappertjes en diepvries peterselie toe.
  • Breng de boter op smaak met citroensap en peper.
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree en de stoomgroentemix volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Meng de plakjes olijven door de warme aardappelpuree.
  • Verdeel de aardappelpuree over vier borden en leg de vis er bovenop.
  • Schenk de ansjovisboter over de vis en de puree.
  • Serveer de groentemix naast de vis.

Voedingswaarden

Calories: 555 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Vis