Tiramisu 5

tiramisu

Tiramisu 5

Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 10 ei
  • 1 kg mascarpone
  • koffie
  • lange vingers
  • 500 gram suiker
  • 10 gram gelatinepoeder

Instructies

  • Sla de ei-gelen met de suiker au bain marie op tot 70 graden en klop nu zolang tot de creme koud is.
  • Los de gelatine in wat witte wijn op en vermeng met de mascarpone.
  • Voeg dit bij de eiercreme. Drenk de lange vingers in de koffie.
  • Neem een rechthoekige vorm en vul deze met laagjes langevingers en creme.
  • Begin met een laag lange vingers en eindig met een laag creme, bestuif deze met gezeefde cacaopoeder.
  • Zet het geheel nu in de koelkast en laat het hier minimaal 24 uur staan.
  • Vorm hiervan met 2 lepels quenellen en leg ze op een bord.
  • Serveer met vanillesaus en koffiesorbet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië