Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 appels
- 3 el honing
- 30 gram boter
- 250 gram mascarpone
- 3 eieren
- 80 gram suiker
- kaneelpoeder
- 15 speculaasjes
Instructies
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes
- Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de appels gedurende 5 minuten.
- Voeg de honing en snuf kaneelpoeder toe en laat gedurende 5 minuten het fruit karamelliseren.
- Giet de appels af en laat afkoelen
- Bewaar het afgegoten sap.
- Scheid de eieren.
- Klop de eidooiers met de suiker totdat ze wat bleker worden.
- Voeg de mascarpone toe en klop stevig door met een garde.
- Klop de eiwitten op tot stevige pieken.
- Spatel daarna het geklopte eiwit door het mascarpone mengsel.
- Spatel tot het een homogeen mengsel is.
- Brokkel in elk glas 2 speculaasjes en voeg wat sap, het mascarpone mengsel en wat appelblokjes toe.
- Herhaal dit nogmaals en eindig met wat fijngebrokkeld
- speculaas.
- Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.