Tiramisu met appel en speculaas

Tiramisu met appel en speculaas

Tiramisu met appel en speculaas

Een variatie op de Italiaanse Tiramisu
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 3 el honing
  • 30 gram boter
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 80 gram suiker
  • kaneelpoeder
  • 15 speculaasjes

Instructies

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes
  • Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de appels gedurende 5 minuten.
  • Voeg de honing en snuf kaneelpoeder toe en laat gedurende 5 minuten het fruit karamelliseren.
  • Giet de appels af en laat afkoelen
  • Bewaar het afgegoten sap.
  • Scheid de eieren.
  • Klop de eidooiers met de suiker totdat ze wat bleker worden.
  • Voeg de mascarpone toe en klop stevig door met een garde.
  • Klop de eiwitten op tot stevige pieken.
  • Spatel daarna het geklopte eiwit door het mascarpone mengsel.
  • Spatel tot het een homogeen mengsel is.
  • Brokkel in elk glas 2 speculaasjes en voeg wat sap, het mascarpone mengsel en wat appelblokjes toe.
  • Herhaal dit nogmaals en eindig met wat fijngebrokkeld
  • speculaas.
  • Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Italië