Toast met luchtige omelet en zongedroogde tomaat
Een smaakvolle lunch van krokant gebakken brood, zachte omelet en hartige zongedroogde tomaatjes, afgewerkt met peterselie.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de sneden brood op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Bestrooi met paprikapoeder en bak in circa 10 minuten goudbruin.
- Haal uit de oven en zet apart.
- Snijd de sjalotjes fijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes en sjalotjes lichtbruin.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg toe aan de pan.
- Laat kort smoren en neem van het vuur.
- Klop de eieren los met slagroom, peper en zout.
- Verhit een kleine koekenpan, schep een beetje van het tomatenmengsel erin en giet er wat van het eimengsel over.
- Bak per persoon twee kleine omeletjes.
- Houd de omeletjes warm in de oven totdat alle porties klaar zijn.
- Leg de toasts op de borden en verdeel de omeletjes erover.
- Garneer met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra peterselie en eventueel wat verse rucola voor een frisse bite. Wijnadvies:
Serveer met een glas Venetio Prosecco uit Italië voor een lichte, sprankelende lunchcombinatie.
Garneer met extra peterselie en eventueel wat verse rucola voor een frisse bite. Wijnadvies:
Serveer met een glas Venetio Prosecco uit Italië voor een lichte, sprankelende lunchcombinatie.
Voedingswaarden
Calories: 499 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 24 g | Vet: 30 g