Tod mun kao pordt

Tod mun kao pordt

Maïskoekjes
(Vegetarische vervanger voor viskoekjes met dipsaus)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 lt sojaolie om mee te frituren
  • 1 mok maïskorrels verse ongekookte gele
  • 1 ei
  • 4 eetlepel(s) tarwebloem
  • 1 tl. zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2-4 tenen knoflook gekneusd en gehakt
  • ½ tl peper

Ingrediënten voor de dipsaus:

  • 3,5 dl water
  • 3-5 eetlepel(s) kristal suiker
  • 3 eetlepel(s) rijstazijn of tamarinde flesje of potje
  • 1 tl zout
  • ½ tl chilipoeder gedroogde
  • 4-5 eetlepel(s) pinda’s geroosterd en fijngestampt

Instructies

  • Verhit de olie tot 180°Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Doe nu telkens een gehoopte eetlepel van het beslag in de hete olie en frituur de koekjes op een matig vuur goudbruin.
  • Draai ze maar twee keer want ze zijn erg teer als ze gefrituurd worden.
  • Serveer met zoete chilisaus of maak de zelfde dipsaus als voor de loempiaatjes.
  • Als alternatief kan men een fles "NAM JIM GAI" (zoete chilisaus voor kikopen.

Bereidingswijze van de dipsaus:

  • Mix alle ingrediënten voor de dipsaus in bovenstaande volgorde in een pannetje en kook alles 10 minuten.
  • Totaal laten afkoelen alvorens te serveren. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch