Tod mun kao pordt
Maïskoekjes(Vegetarische vervanger voor viskoekjes met dipsaus)
Equipment
Ingrediënten
Ingrediënten voor de dipsaus:
- 3,5 dl water
- 3-5 eetlepel(s) kristal suiker
- 3 eetlepel(s) rijstazijn of tamarinde flesje of potje
- 1 tl zout
- ½ tl chilipoeder gedroogde
- 4-5 eetlepel(s) pinda’s geroosterd en fijngestampt
Instructies
- Verhit de olie tot 180°Meng alle ingrediënten in een kom.
- Doe nu telkens een gehoopte eetlepel van het beslag in de hete olie en frituur de koekjes op een matig vuur goudbruin.
- Draai ze maar twee keer want ze zijn erg teer als ze gefrituurd worden.
- Serveer met zoete chilisaus of maak de zelfde dipsaus als voor de loempiaatjes.
- Als alternatief kan men een fles "NAM JIM GAI" (zoete chilisaus voor kikopen.
Bereidingswijze van de dipsaus:
- Mix alle ingrediënten voor de dipsaus in bovenstaande volgorde in een pannetje en kook alles 10 minuten.
- Totaal laten afkoelen alvorens te serveren. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.