Tofu gnocci met tomatensaus

Tofu gnocci met tomatensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
  • Verhit een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomaten toe en laat ze 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Schil de aardappelen en pureer ze.
  • Meng de gepureerde aardappel met de bloem en het ei, en verkruimel de tofu erdoor.
  • Vorm lange worstjes van vingerdikte en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  • Maak hier markeringen in met een vork.
  • Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook.
  • Kook de gnocchi in het kokende water tot ze bovendrijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gnocchi met de tomatensaus, verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Tips:

Voeg een vleugje olijfolie toe aan de tomatensaus voor extra smaak. Garneer met verse basilicumblaadjes voor een kleurrijke presentatie.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 12 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch