Tofu gnocci met tomatensaus
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 150 g bloem
- 1 ei optioneel
- ½ pak Alpro® soya Tofu Basis
- 1 blik tomaten
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 bos basilicum
- 50 g Parmezaanse kaas
- Alpro® soya Bakken & Braden
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
- Verhit een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomaten toe en laat ze 20 minuten sudderen op een laag vuur.
- Schil de aardappelen en pureer ze.
- Meng de gepureerde aardappel met de bloem en het ei, en verkruimel de tofu erdoor.
- Vorm lange worstjes van vingerdikte en snijd ze in stukjes van 2 cm.
- Maak hier markeringen in met een vork.
- Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook.
- Kook de gnocchi in het kokende water tot ze bovendrijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gnocchi met de tomatensaus, verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Tips:
Voeg een vleugje olijfolie toe aan de tomatensaus voor extra smaak. Garneer met verse basilicumblaadjes voor een kleurrijke presentatie.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 12 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g