Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden
- Courgettes in plakken snijden en met zout bestrooien.
- Courgette ca. 15 minuten laten uitlekken in vergiet (het zout onttrekt vocht uit de courgette).
- Intussen korstjes van pecorino snijden en de kaas fijn raspen.
- Korstjes van brood afsnijden en brood verkruimelen.
- Blaadjes tijm van takjes rissen.
- Broodkruim, tijm, 2 eetlepels pecorino en 2 eetlepels olie door elkaar scheppen.
- Peterselie erboven fijn knippen, mengsel met peper op smaak brengen.
- Tomaten wassen en in plakjes snijden.
- Ovenschaal met rest van olie invetten.
- Plakjes courgette droogdeppen met keukenpapier.
- Helft van courgetteplakjes in ovenschaal leggen.
- Plakjes tomaat hierover verdelen.
- Rest van pecorino en wat peper erover strooien.
- Resterende courgetteplakjes erop leggen en wat peper erover verdelen.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 4.
- Broodkruimmengsel over courgette strooien.
- Schotel in de oven in ca. 35 minuten gaar en iets bruin laten worden.
- Serveren met risotto of tortellini met kaas.
Voedingswaarden
Calories: 175 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g