Tomaatjes uit de oven gevuld met mozzarella

Tomaatjes uit de oven gevuld met mozzarella

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 kleine mozzarellabolletjes kaas, bakje a 125 g
  • 8 Tasty Tom tomaten of 8 cherry trostomaten
  • ½ bakje verse rode pesto a 100 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175°C. Mozzarellabolletjes op keukenpapier laten uitlekken.
  • Van tomaatjes kapjes met kroontjes afsnijden, kroontjes laten zitten.
  • Van onderkant van tomaatjes flinterdunne stukjes afsnijden, zodat tomaatjes blijven staan.
  • Met theelepel tomaatjes uithollen.
  • Mozzarellabolletjes door pesto rollen en in elk tomaatje bolletje mozzarella stoppen.
  • Kapjes er weer opzetten.
  • Tomaatjes op bakplaat met bakpapier zetten en in oven ca. 10 minuten verwarmen tot mozzarella zacht wordt.
  • Tomaatjes op schaal zetten en warm serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

10 Voorbereidingstijd
bereidingstijd 10 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken