Tomaten Gevuld met Roerei en Geitenkaas

Een rustieke houten tafel met gebakken tomaten, gevuld met luchtig roerei en romige geitenkaas. De tomaten zijn gegarneerd met fijngehakte kruiden en versgemalen peper. Geserveerd op een keramisch bord met een sneetje geroosterd brood en een paar blaadjes sla. De achtergrond toont een knusse ontbijthoek met warme ochtendzon.

Tomaten Gevuld met Roerei en Geitenkaas

Gevulde tomaten met romig roerei en geitenkaas, een smaakvol en eenvoudig gerecht.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 2 takjes peterselie
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 olijven
  • 75 g geitenkaas
  • ½ dl koffieroom of -melk
  • Peper
  • Prei ± 4 cm
  • Zout

Instructies

  • Was de tomaten en snijd de kapjes af.
  • Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
  • Snijd de prei in ringetjes en 4 olijven in plakjes.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Klop de eieren los met koffieroom, zout en peper en schep de prei, olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg het eimengsel toe en laat al roerend stollen.
  • Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster.
  • Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat ± 2-3 minuten goudbruin kleuren onder de grill.
  • Garneer met een olijf en peterselie.
  • Lekker met risotto.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met risotto of brood.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch