Tomaten groentesoep

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tabletten vleesbouillon
  • 250 g braadworst
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes netto 400 g, AH,
  • 1 ciabatta 240 g,
  • 50 g Parmezaan geraspte

Instructies

  • In pan 1 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
  • In bouillon braadworst afgedekt in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar laten
  • worden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Van vuur af braadworst uit bouillon nemen en in plakjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui, knoflook en plakjes worst ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Champignons en bleekselderij toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillon en tomatenblokjes met vocht toevoegen.
  • Soep al roerend aan de kook brengen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
  • Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Ciabata sneetjes snijden en op grillplaat leggen. ca. 10 cm onder de grill in ca. 1 à 2 minuten goudbruin roosteren.
  • In vier diepe borden elk twee sneetjes geroosterd brood leggen.
  • Soep erop scheppen.
  • Bestrooien met kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep