Tomatensalade met gorgonzola van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g trostomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 takjes basilicum zakje á 15 g,
  • 50 g gorgonzola

Instructies

  • Tomaten wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Plakjes dakpansgewijs op platte (ovale) schaal leggen.
  • Olie en azijn tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Blaadjes van basilicumtakjes nemen en in grove repen snijden.
  • Dressing over tomaten sprenkelen.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas boven tomaten verkruimelen.
  • Garneren met basilicum.
  • Bestrooien met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Salade
Extra aanwijzing Snel te maken