Tomatenstrudel

Tomatenstrudel

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 kleine prei in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 g tomaat in vieren gesneden
  • 40 g broodkruim
  • 250 g mascarpone
  • 2 snufjes geraspte nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 ei om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Meng de prei met de knoflook, tomaten en het broodkruim.
  • Breng de mascarpone op smaak met nootmuskaat, zout en peper tot het kruidig is en voeg toe aan de groenten.
  • Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier op de bakplaat en plaats de vulling op het onderste deel van het deeg.
  • Laat aan de onderkant links en rechts een rand vrij van ongeveer 2 cm.
  • Vouw het deeg links en rechts over de vulling en rol het van onderaf in een strudel.
  • Snijd met een mes de strudel in met een kruisvorm.
  • Bestrijk met ei.
  • Bak onderin de oven gedurende 30-35 minuten tot de strudel goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Zweigelt past goed bij de hartige smaak van de tomatenstrudel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Oostenrijk