Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine prei in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 100 g tomaat in vieren gesneden
- 40 g broodkruim
- 250 g mascarpone
- 2 snufjes geraspte nootmuskaat
- Peper en zout naar smaak
- 1 ei om te bestrijken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Meng de prei met de knoflook, tomaten en het broodkruim.
- Breng de mascarpone op smaak met nootmuskaat, zout en peper tot het kruidig is en voeg toe aan de groenten.
- Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier op de bakplaat en plaats de vulling op het onderste deel van het deeg.
- Laat aan de onderkant links en rechts een rand vrij van ongeveer 2 cm.
- Vouw het deeg links en rechts over de vulling en rol het van onderaf in een strudel.
- Snijd met een mes de strudel in met een kruisvorm.
- Bestrijk met ei.
- Bak onderin de oven gedurende 30-35 minuten tot de strudel goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Zweigelt past goed bij de hartige smaak van de tomatenstrudel.