Tomatentaartje met kappertjes

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 sneetjes wit casinobrood rond
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 3 takjes oregano
  • peper
  • 2 eetlepels kappertjes

Instructies

  • Met uitsteekvormpje 8 rondjes uit brood steken.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
  • water en ontvellen.
  • Tomaten in blokjes snijden van ca. 1 cm. In wok of hapjespan olie verhitten.
  • Tomatenblokjes met snufje zout in ca. 5 minuten op middelhoog vuur al omscheppend bijna gaar bakken.
  • Intussen broodrondjes roosteren.
  • Van oregano 4 kleine topjes van takjes afknippen voor garnering.
  • Rest van blaadjes van takjes rissen.
  • Tomatenblokjes op smaak brengen met zout, peper en oregano.
  • Broodrondjes dik besmeren met tomatenmengsel.
  • Kappertjes erover verdelen.
  • Telkens twee broodrondjes als taartjes op elkaar zetten.
  • Taartje op bordje zetten.
  • Garneren met oregano.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch