Tongfilets met garnalen en champignons
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 150 g champignons
- 750 g mosselen
- 1 dl droge cider of droge witte wijn
- 1 eetlepel boter
- zout
- witte peper
- 1 pot visfond 380 ml
- 12 tongfilets 800 g
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 1 eierdooier
- 75 g Hollandse garnalen
Instructies
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
- Champignons schoonvegen met keukenpapier.
- Champignons in plakjes snijden.
- Mosselen schoonboenen onder stromend water; kapotte exemplaren en mosselen die na tik op het aanrecht niet dichtgaan, weggooien.
- In grote pan mosselen met cider aan de kook brengen.
- Mosselen op hoog vuur afgedekt in 5 minuten gaar koken.
- Dichte mosselen weggooien.
- Mosselkookvocht zeven.
- Mosselen op 4 stuks na uit schelpen nemen.
- In steelpan boter smelten.
- Sjalotjes 1 minuut fruiten.
- Champignons 2 minuten zachtjes meebakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In steelpan mosselkookvocht en 125 ml visfond inkoken tot 1 dl.
- Tongfilets oprollen en vaststeken met cocktailprikkers.
- In pan rest van visfond tegen de kook aanbrengen.
- Tongrolletjes in fond in 4 minuten gaar pocheren.
- Intussen crème fraîche met ingekookt vocht net aan de kook brengen.
- Eierdooier loskloppen en beetje bij beetje 4 eetlepels hete crème fraîche erdoor kloppen.
- Tong met schuimspaan uit pan scheppen, even laten uitlekken en over vier (voorverwarmde) borden verdelen.
- Bestrooien met zout en peper.
- Cocktailprikkers verwijderen.
- Eierdooiermengsel langzaam bij crème fraîche schenken en goed erdoor kloppen.
- Saus al roerend tot net onder de kook verwarmen.
- Mosselen, garnalen en champignons erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Saus over tongfilets schenken.
- Garneren met mosselen in schelp.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pommes duchesse (gefrituurde aardappelrozetjes) en worteltjes met peultjes.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 48 g | Vet: 21 g