Tongfilets met garnalen en champignons

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 150 g champignons
  • 750 g mosselen
  • 1 dl droge cider of droge witte wijn
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • witte peper
  • 1 pot visfond 380 ml
  • 12 tongfilets 800 g
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • 1 eierdooier
  • 75 g Hollandse garnalen

Instructies

  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier.
  • Champignons in plakjes snijden.
  • Mosselen schoonboenen onder stromend water; kapotte exemplaren en mosselen die na tik op het aanrecht niet dichtgaan, weggooien.
  • In grote pan mosselen met cider aan de kook brengen.
  • Mosselen op hoog vuur afgedekt in 5 minuten gaar koken.
  • Dichte mosselen weggooien.
  • Mosselkookvocht zeven.
  • Mosselen op 4 stuks na uit schelpen nemen.
  • In steelpan boter smelten.
  • Sjalotjes 1 minuut fruiten.
  • Champignons 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In steelpan mosselkookvocht en 125 ml visfond inkoken tot 1 dl.
  • Tongfilets oprollen en vaststeken met cocktailprikkers.
  • In pan rest van visfond tegen de kook aanbrengen.
  • Tongrolletjes in fond in 4 minuten gaar pocheren.
  • Intussen crème fraîche met ingekookt vocht net aan de kook brengen.
  • Eierdooier loskloppen en beetje bij beetje 4 eetlepels hete crème fraîche erdoor kloppen.
  • Tong met schuimspaan uit pan scheppen, even laten uitlekken en over vier (voorverwarmde) borden verdelen.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Cocktailprikkers verwijderen.
  • Eierdooiermengsel langzaam bij crème fraîche schenken en goed erdoor kloppen.
  • Saus al roerend tot net onder de kook verwarmen.
  • Mosselen, garnalen en champignons erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus over tongfilets schenken.
  • Garneren met mosselen in schelp.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pommes duchesse (gefrituurde aardappelrozetjes) en worteltjes met peultjes.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 48 g | Vet: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk