Tonijnroomsaus met pasta
Aller Hande 1996
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 200 g tagliatelle verde
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 blikje tonijn naturel netto ca. 200 g,
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- ½ dl witte wijn
- 2 eetlepels dille diepvries, Iglo,
- ⅛ liter slagroom
- 1 eetlepel allesbinder
- zout
- peper
- 1 eetlepels kappertjes
- 2 takjes peterselie
Instructies
- Tagliatelle gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Ui pellen en snipperen.
- Courgette wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
- Tonijn afgieten.
- In hapjespan olie verhitten.
- Ui ca. 2 minuten bakken.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Courgette toevoegen en al
- omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
- Wijn, tonijn, dille en slagroom toevoegen.
- Saus al roerend aan de kook brengen en binden met allesbinder.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Tagliatelle afgieten en op twee borden scheppen.
- Saus erover verdelen.
- Kappertjes erover strooien.
- Garneren met toefjes peterselie.