Tortelloni met Geroosterde Venkel en Romige Kaassaus

Tortelloni met Geroosterde Venkel en Romige Kaassaus

Tortelloni met Geroosterde Venkel en Romige Kaassaus

Geniet van een smaakvolle combinatie van tortelloni, geroosterde venkel en een rijke kaassaus. Ideaal voor een gezellige avondmaaltijd!
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol schoongemaakt en in dunne partjes gesneden
  • 1 pak tortelloni con formaggio e nocci pasta 250 g
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje salsa ai 4 formaggi saus 200 g

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook.
  • Voeg de tortelloni toe aan het kokende water en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Spreid intussen de venkelpartjes uit op een bakplaat en besprenkel ze met balsamicoazijn en olijfolie.
  • Plaats de venkel ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster ze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Giet de tortelloni af en roer de kaassaus erdoor.
  • Verwarm het geheel nog ongeveer 2 minuten.
  • Schep de tortelloni met saus in twee diepe borden en verdeel de geroosterde venkel met de olijfolie erover.
  • Serveer direct en geniet van deze rijke en smaakvolle maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, die goed past bij de romige kaassaus en de geroosterde venkel.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch