Tortilla met Paprika en Chorizo

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g chorizoworst in blokjes
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 2 uien in ringen
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 6 eieren
  • 50 g pittige kaas grof gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de chorizo op zacht vuur gedurende 5 minuten.
  • Boen intussen de aardappels schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Haal de chorizo uit de pan.
  • Voeg ui, knoflook en aardappel toe aan het bakvet van chorizo in de koekenpan en bak op laag vuur, afgedekt, gedurende 10-12 minuten, tot het mengsel gaar is maar niet bruin.
  • Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak.
  • Voeg kaas, chorizo, paprika en het aardappelmengsel toe aan de losgeklopte eieren.
  • Verdeel het eimengsel direct over de bodem van de koekenpan en bak de tortilla op matig hoog vuur gedurende 10-15 minuten, tot de bovenkant droog is.
  • Keer indien nodig met behulp van een deksel en bak de onderkant nog 2-3 minuten.
  • Laat de tortilla in de pan 10 minuten afkoelen en snijd het vervolgens in 8 punten.
  • Verdeel over de borden en serveer, eventueel met een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Tortilla / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje