Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 forellen niet schoongemaakt (elk ongeveer 300-400 gram)
- Sap van 1 citroen
- Peper & zout
- 250 gram ciabatta
- 3 takjes rozemarijn
- 1 teen knoflook
- 8 eetlepels olijfolie
- 3 tomaten
- 2 rode uien
- 1 bos basilicum
- 50 gram Italiaanse salami
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Ingrediënten voor de pesto:
- 1 bos basilicum
- 1 bos peterselie
- 1 eetlepel citroentijm
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 200 ml olijfolie
- 40 gram Parmezaanse kaas
- Peper & zout
Instructies
- Maak de forellen schoon door ze via de buikzijde te openen en de graten te verwijderen.
- Laat de kop en de staart intact.
- Besprenkel de forellen met citroensap en kruid ze met peper en zout.
- Snijd de ciabatta in stukjes van 1,5 cm.
- Plet de knoflookteen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het brood met de takjes rozemarijn en de knoflook tot het goudbruin is.
- Verwijder de rozemarijn.
- Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze kort in kokend water, koel ze af in ijskoud water, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Snipper de uien.
- Meng het gebakken brood met de tomatenblokjes, ui, fijngehakte basilicum, salami, kappertjes, 2 eetlepels olijfolie en balsamicoazijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de forellen met dit mengsel en bind ze dicht met keukentouw.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Leg de forellen op een met olie bestreken bakplaat, besprenkel met de resterende olijfolie en bak ze gedurende 35-40 minuten.
- Bereid ondertussen de pesto voor door alle ingrediënten in een keukenmachine te pureren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de forellen met een lepel pesto en een gemengde salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Toscaanse forel gaat goed samen met een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino of een Vernaccia di San Gimignano.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Sugar: 5 g