Forel gevuld met Toscaanse broodsalade

Toscaanse Forel Gevuld met Broodsalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 forellen niet schoongemaakt (elk ongeveer 300-400 gram)
  • Sap van 1 citroen
  • Peper & zout
  • 250 gram ciabatta
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 bos basilicum
  • 50 gram Italiaanse salami
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Ingrediënten voor de pesto:

Instructies

  • Maak de forellen schoon door ze via de buikzijde te openen en de graten te verwijderen.
  • Laat de kop en de staart intact.
  • Besprenkel de forellen met citroensap en kruid ze met peper en zout.
  • Snijd de ciabatta in stukjes van 1,5 cm.
  • Plet de knoflookteen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het brood met de takjes rozemarijn en de knoflook tot het goudbruin is.
  • Verwijder de rozemarijn.
  • Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze kort in kokend water, koel ze af in ijskoud water, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  • Snipper de uien.
  • Meng het gebakken brood met de tomatenblokjes, ui, fijngehakte basilicum, salami, kappertjes, 2 eetlepels olijfolie en balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de forellen met dit mengsel en bind ze dicht met keukentouw.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg de forellen op een met olie bestreken bakplaat, besprenkel met de resterende olijfolie en bak ze gedurende 35-40 minuten.
  • Bereid ondertussen de pesto voor door alle ingrediënten in een keukenmachine te pureren.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de forellen met een lepel pesto en een gemengde salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze Toscaanse forel gaat goed samen met een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino of een Vernaccia di San Gimignano.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Suikervrij / Zout arm