Traditionele Franse Boerenpastei
Een rustieke Franse paté met varkenslever en spek, op smaak gebracht met tijm en cognac. Perfect als voorgerecht of borrelhapje
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 800 g varkensgehakt
- 250 g varkenslever
- 150 g vet spek
- 2 eieren
- 1 klein glas cognac
- 100 ml rode porto of madeira
- 3 takjes tijm
- 1 laurierblad
- Peper
- Zout
Instructies
- Hak de lever en het spek fijn en meng met het varkensgehakt.
- Voeg de eieren, porto, cognac, zout en peper toe en kneed goed door.
- Bekleed een terrinevorm met een plak spek en schep het vleesmengsel erin.
- Leg er een tweede plak spek bovenop en garneer met tijm en laurier.
- Dek af en plaats de terrine in een ovenschaal met heet water (bain-marie).
- Bak 1,5 uur op 160°C, verwijder het deksel en bak nog 15 minuten.
- Laat afkoelen met een gewicht erbovenop om de pastei samen te drukken.
- Serveer koud met augurken en uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood en Dijonmosterd.
Wijnadvies:
Een rode Beaujolais of Pinot Noir past perfect bij deze pastei.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g