Traditionele Franse Boerenpastei

Traditionele Franse boerenpastei met een goudbruine, knapperige korst en een rijk, hartig vleesmengsel. Geserveerd met cornichons, grove mosterd en knapperige baguette, op een rustieke houten tafel met warme, natuurlijke belichting.

Traditionele Franse Boerenpastei

Een rustieke Franse paté met varkenslever en spek, op smaak gebracht met tijm en cognac. Perfect als voorgerecht of borrelhapje
Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g varkensgehakt
  • 250 g varkenslever
  • 150 g vet spek
  • 2 eieren
  • 1 klein glas cognac
  • 100 ml rode porto of madeira
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Hak de lever en het spek fijn en meng met het varkensgehakt.
  • Voeg de eieren, porto, cognac, zout en peper toe en kneed goed door.
  • Bekleed een terrinevorm met een plak spek en schep het vleesmengsel erin.
  • Leg er een tweede plak spek bovenop en garneer met tijm en laurier.
  • Dek af en plaats de terrine in een ovenschaal met heet water (bain-marie).
  • Bak 1,5 uur op 160°C, verwijder het deksel en bak nog 15 minuten.
  • Laat afkoelen met een gewicht erbovenop om de pastei samen te drukken.
  • Serveer koud met augurken en uitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig brood en Dijonmosterd.
Wijnadvies:
Een rode Beaujolais of Pinot Noir past perfect bij deze pastei.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden