Traditionele Gado Gado met Satésaus en Kroepoek

Traditionele Gado Gado met Satésaus en Kroepoek

Geniet van deze traditionele Indonesische Gado Gado, een kleurrijke groenteschotel met heerlijke satésaus en krokante kroepoek.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram haricots verts gebroken
  • 1 winterwortel in schijfjes gesneden
  • ½ spitskool fijn gesneden
  • 150 gram taugé
  • 6 eieren hardgekookt en in kwarten gesneden
  • ½ komkommer in blokjes gesneden
  • Satésaus verwarmd
  • Kroepoek in stukken gebroken

Instructies

  • Snijd de spitskool fijn, breek de haricots verts en snijd de winterwortel in schijfjes.
  • Kook de haricots verts, winterwortel en spitskool in een kookpan gaar.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Kook de eieren hard, laat afkoelen en snijd ze in kwarten.
  • Leg de gekookte groenten op een grote schaal, voeg de taugé en komkommerblokjes toe.
  • Plaats de kwartjes ei bovenop de groenten.
  • Verwarm de satésaus en giet deze over de groenten en eieren.
  • Garneer het gerecht met stukjes kroepoek bovenop de satésaus.
  • Serveer de Gado Gado direct als een kleurrijk en smaakvol hoofdgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
 

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Salade
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch