Traditionele Glühwein
Equipment
- ruime pan
- Serveermokken of glazen
Ingrediënten
- 1 liter soepele rode wijn bijv. AH Huiswijn rood
- 1 citroen in partjes
- 1 sinaasappel in partjes
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- Suiker naar smaak
Instructies
- Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg de partjes citroen en sinaasappel toe, samen met het kaneelstokje en de kruidnagels.
- Verwarm het mengsel zachtjes op laag vuur (niet laten koken om de alcohol te behouden) en laat de smaken minimaal 15 minuten in de wijn trekken.
- Zeef de glühwein om de partjes fruit en specerijen te verwijderen.
- Roer suiker naar smaak door de glühwein.
- Serveer warm in mokken of glazen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Glühwein kan ook worden gebruikt om stoofpeertjes te maken. Kook een restant glühwein met wat extra suiker in tot een siroop om over roomijs te gieten, eventueel met partjes peer.