Traditionele Leidse Hutspot met Varkenspootjes en Klapstuk
Bereid de klassieke Leidse hutspot zoals die oorspronkelijk werd gegeten bij het Leidens Ontzet, met varkenspootjes, spek, klapstuk en witte bonen.
Equipment
- Kookpot
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Zet de witte bonen een nacht van tevoren in de week.
- Laat de bonen in het weekwater bijna gaar koken met het spek, de varkenspootjes en het klapstuk.
- Zorg dat er niet al te veel water meer over is.
- Voeg de kleingesneden wortelen, pastinaken en uien toe aan de pan en laat alles met elkaar zachtjes gaar koken.
- Roer het geheel losjes door elkaar (hutsen, niet stampen) en breng op smaak met zout en royaal versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stevige mosterd en eventueel een stukje (gerookte) worst.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 370 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 23 g | Vet: 12 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 8 g