Traditionele Stamppot met Snijbonen en Witte Bonen
Een klassieke stamppot met snijbonen, witte bonen en romige aardappelpuree. Heerlijk met een sudderlapje, gehaktbal of rookworst voor een stevige maaltijd!
Equipment
- Grote kookpan
Ingrediënten
- 600 g gezouten snijbonen
- 1 kg kruimige aardappelen
- 2 dl melk
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel bouillonpoeder
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel boter
- Azijn naar smaak
- Zout naar smaak
- ½ potje witte bonen
Instructies
- Kook de gezouten snijbonen in ruim water tot ze gaar zijn.
- Giet ze af en zet ze opnieuw onder water.
- Breng ze opnieuw aan de kook en laat ze nog 10 minuten koken.
- Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
- Voeg melk, nootmuskaat, bouillonpoeder, boter, peper en azijn toe aan de aardappelen en stamp tot een smeuïge puree.
- Roer de uitgelekte witte bonen en snijbonen door de aardappelpuree.
- Serveer de stamppot met een sudderlapje, gehaktbal, rookworst of spek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de stamppot met een klontje boter bovenop en een scheutje azijn voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de hartige smaken van de stamppot mooi aan.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g