Traditionele Stamppot met Snijbonen en Witte Bonen

Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van een Groene Boon en Aardappel Stamppot, geserveerd in een rustieke aardewerken kom op een kleurrijk Mexicaans tafelkleed. De stamppot is romig met zichtbare groene bonen en witte bonen, gegarneerd met een takje verse kruiden. Naast de stamppot liggen een gerookte worst en een gebakken gehaktbal. De achtergrond bevat traditionele Mexicaanse decoraties zoals terracotta aardewerk, geweven manden en warme sfeerverlichting.

Traditionele Stamppot met Snijbonen en Witte Bonen

Een klassieke stamppot met snijbonen, witte bonen en romige aardappelpuree. Heerlijk met een sudderlapje, gehaktbal of rookworst voor een stevige maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g gezouten snijbonen
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 dl melk
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter
  • Azijn naar smaak
  • Zout naar smaak
  • ½ potje witte bonen

Instructies

  • Kook de gezouten snijbonen in ruim water tot ze gaar zijn.
  • Giet ze af en zet ze opnieuw onder water.
  • Breng ze opnieuw aan de kook en laat ze nog 10 minuten koken.
  • Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  • Voeg melk, nootmuskaat, bouillonpoeder, boter, peper en azijn toe aan de aardappelen en stamp tot een smeuïge puree.
  • Roer de uitgelekte witte bonen en snijbonen door de aardappelpuree.
  • Serveer de stamppot met een sudderlapje, gehaktbal, rookworst of spek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de stamppot met een klontje boter bovenop en een scheutje azijn voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de hartige smaken van de stamppot mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch