Tropische Meloensalade met Gember-Limoen Dressing

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 cm verse gemberwortel
  • ½ limoen
  • 125 g suiker
  • ½ galiameloen
  • ½ cantaloupemeloen
  • 1 stuk watermeloen

Instructies

  • Schil en rasp de gemberwortel.
  • Pers de limoen uit.
  • Verwarm in een pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes tot alle suiker is opgelost.
  • Laat de gembersiroop ongeveer 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Halveer de galia- en cantaloupemeloenen en verwijder de pitten met een lepel.
  • Snijd de meloenhelften in 6 parten, verwijder het vruchtvlees langs de schil en snijd in stukken.
  • Schil de watermeloen en snijd deze ook in stukken, verwijder de pitten met een theelepel.
  • Schep de meloenstukken in een grote schaal.
  • Schenk de gembersiroop boven de meloen door een zeef en schep voorzichtig om.
  • Zet de meloensalade minstens 3 uur in de koelkast om te marineren en verdeel het dan (met of zonder marinade) over de schaaltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij dit frisse gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 2 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegan / Vegetarisch