Tropische rijstschotel met garnalen
Een frisse en tropische rijstschotel met sappige ananas en garnalen, op smaak gebracht met limoen en vissaus. Perfect als bijgerecht bij kip of vis.
Ingrediënten
- 1 bakje cocktailgarnalen 125 g
- 1 kleine verse ananas
- 1 limoen
- 2 cm verse gemberwortel
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 300 g basmatirijst pak à 400 g
- 4 takjes koriander
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Snijd de kroon van de ananas af en snijd 4 dikke plakken.
- Schil de plakken op een diep bord en vang ongeveer 1 eetlepel sap op.
- Steek de harde kern eruit en snijd de ananas in kleine stukjes.
- Meng in een kommetje 1 eetlepel vissaus, het ananassap en de garnalen.
- Pers de limoen uit.
- Kook de rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Schil de gember en snijd in plakjes.
- Knip de koriander fijn.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de gember 2 minuten.
- Voeg de ananasstukjes toe en bak 1 minuut mee.
- Verwijder de gemberplakjes.
- Schep de ananas, koriander en garnalen door de gare rijst.
- Breng op smaak met peper, extra limoensap en eventueel vissaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gegrilde kip of vis en een frisse roerbakgroente.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 69 g | Protein: 12 g | Vet: 6 g