Tropische rijstschotel met garnalen

Tropische rijstschotel met garnalen

Een frisse en tropische rijstschotel met sappige ananas en garnalen, op smaak gebracht met limoen en vissaus. Perfect als bijgerecht bij kip of vis.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje cocktailgarnalen 125 g
  • 1 kleine verse ananas
  • 1 limoen
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 300 g basmatirijst pak à 400 g
  • 4 takjes koriander
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de kroon van de ananas af en snijd 4 dikke plakken.
  • Schil de plakken op een diep bord en vang ongeveer 1 eetlepel sap op.
  • Steek de harde kern eruit en snijd de ananas in kleine stukjes.
  • Meng in een kommetje 1 eetlepel vissaus, het ananassap en de garnalen.
  • Pers de limoen uit.
  • Kook de rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schil de gember en snijd in plakjes.
  • Knip de koriander fijn.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de gember 2 minuten.
  • Voeg de ananasstukjes toe en bak 1 minuut mee.
  • Verwijder de gemberplakjes.
  • Schep de ananas, koriander en garnalen door de gare rijst.
  • Breng op smaak met peper, extra limoensap en eventueel vissaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gegrilde kip of vis en een frisse roerbakgroente.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 69 g | Protein: 12 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden