Turkse gehaktballen in tomatensaus
Equipment
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 4 el paneermeel
- 1 ei
- 1 el gedroogde oregano
- 2 tl kaneel
- rode peper pasta tube, kruidengemak
- 100 g witte kaas in kleine stukjes
- 2 el olie
- 1 ui fijngehakt
- 500 ml gezeefde tomaten
- 20 g peterselie grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano en kaneel, 1 theelepel zout en naar smaak rode peper stevig door elkaar.
- Kneed de stukjes feta erdoor.
- Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt.
- Verhit de olie in een ruime hapjespan.
- Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal.
- Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook.
- Schenk de saus over de ballen.
- Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 minuten gaar.
- Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pilavrijst en gegrilde aubergine.