Turkse gehaktballen in tomatensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tl kaneel
  • rode peper pasta tube, kruidengemak
  • 100 g witte kaas in kleine stukjes
  • 2 el olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 20 g peterselie grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei, de helft van de oregano en kaneel, 1 theelepel zout en naar smaak rode peper stevig door elkaar.
  • Kneed de stukjes feta erdoor.
  • Vorm met natte handen 8 ballen van het gehakt.
  • Verhit de olie in een ruime hapjespan.
  • Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal.
  • Fruit de ui in de olie, voeg de gezeefde tomaten, 100 ml water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook.
  • Schenk de saus over de ballen.
  • Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 minuten gaar.
  • Laat de ballen uit de oven 5 minuten afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pilavrijst en gegrilde aubergine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Turkije