Turkse gehaktspiesen met prei-wikkeling en yoghurtsaus
Ingrediënten
- 1 lange prei
- 500 g rundergehakt
- 50 g rozijnen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 theelepels gemalen komijn djinten
- 2 theelepels gemalen koriander ketoembar
- Cayennepeper
- 150 g Griekse yoghurt
- ½ zakje verse munt à 15 g fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 shoarmabroodjes
Instructies
- Haal de buitenste bladeren van de prei los en was ze.
- Snijd de bladeren in de lengte in 8 lange repen van 2 cm breed; verwijder het donkergroene gedeelte.
- Leg de bladeren in een schaal en giet er kokend water over.
- Laat ze even staan zodat de prei zacht wordt, giet af en dep droog.
- Meng het gehakt met de rozijnen, knoflook, komijn, koriander, een mespunt cayennepeper en 1 theelepel zout.
- Vorm van het gehaktmengsel 8 dunne worstjes.
- Wikkel de preirepen om de worstjes; schuif de uiteinden onder de prei zodat deze niet loslaten.
- Rijg de worstjes aan spiesen en leg ze tot gebruik afgedekt op een schaal in de koelkast.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met munt, zout en peper naar smaak voor de yoghurtsaus.
- Zet de yoghurtsaus tot gebruik in de koelkast.
- Bestrijk de gehaktspiesen met olie en rooster ze op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
- Rooster de shoarmabroodjes 1-2 minuten per kant aan de zijkant van de barbecue.
- Serveer de gehaktspiesen met de yoghurtsaus en shoarmabroodjes.