Turkse gehaktspiesen met prei-wikkeling en yoghurtsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lange prei
  • 500 g rundergehakt
  • 50 g rozijnen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn djinten
  • 2 theelepels gemalen koriander ketoembar
  • Cayennepeper
  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ zakje verse munt à 15 g fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 shoarmabroodjes

Instructies

  • Haal de buitenste bladeren van de prei los en was ze.
  • Snijd de bladeren in de lengte in 8 lange repen van 2 cm breed; verwijder het donkergroene gedeelte.
  • Leg de bladeren in een schaal en giet er kokend water over.
  • Laat ze even staan zodat de prei zacht wordt, giet af en dep droog.
  • Meng het gehakt met de rozijnen, knoflook, komijn, koriander, een mespunt cayennepeper en 1 theelepel zout.
  • Vorm van het gehaktmengsel 8 dunne worstjes.
  • Wikkel de preirepen om de worstjes; schuif de uiteinden onder de prei zodat deze niet loslaten.
  • Rijg de worstjes aan spiesen en leg ze tot gebruik afgedekt op een schaal in de koelkast.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met munt, zout en peper naar smaak voor de yoghurtsaus.
  • Zet de yoghurtsaus tot gebruik in de koelkast.
  • Bestrijk de gehaktspiesen met olie en rooster ze op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  • Rooster de shoarmabroodjes 1-2 minuten per kant aan de zijkant van de barbecue.
  • Serveer de gehaktspiesen met de yoghurtsaus en shoarmabroodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Huiswijn rosé Grenache
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Rundvlees
Land van herkomst Turkije