Turkse Kip met Groenten uit de Römertopf

Een levendige Mexicaans gestileerde presentatie van Turkse kip uit de romertopf. De kip is goudbruin gebakken, omringd door kleurrijke groenten zoals sperziebonen, courgette, aubergine en tomaten, geserveerd in een rustieke kleipot. De achtergrond toont traditionele Mexicaanse patronen en felle kleuren.

Turkse Kip met Groenten uit de Römertopf

Sappige Turkse kip met een kleurrijke mix van groenten, langzaam gegaard in de Römertopf voor een authentieke smaakervaring.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 poularde ca. 1.200 g
  • 250 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 el boter
  • 3 tomaten
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl milde paprikapoeder

Instructies

Voorbereiding van de kip:

  • Wrijf de buitenkant en de buikholte van de kip royaal in met zout.
  • Kook de kip 10 minuten in water met zout of bouillon.
  • Haal de kip eruit en zet apart.

Voorbereiding van de groenten:

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
  • Snijd de courgettes in plakjes.
  • Kook de sperziebonen, uien en courgettes 5-7 minuten in de bouillon.
  • Snijd de aubergines in schijven.
  • Bak de aubergines snel goudbruin in een pan met boter.

Opbouwen in de Römertopf:

  • Snijd de kip in stukken en leg ze samen met de groenten in de Römertopf.
  • Ontvel de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de Römertopf.
  • Giet 1,5 dl bouillon over het geheel.
  • Bestrooi met zout, peper en milde paprikapoeder.

Bereiding in de oven:

  • Plaats de Römertopf in een koude oven.
  • Stel de oven in op 180°C en laat de kip 60-70 minuten garen.
  • Controleer of de kip gaar is (het sap moet helder zijn).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met bulgur, rijst of knapperig Turks brood en een frisse yoghurtsaus.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 40 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Stoofpot
Land van herkomst Turkije
Jaargetijde: Alle Jaargetijden