Turkse Spinazie-Feta Filodeeghapjes
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 1 zak panklare spinazie 300 g
- 200 g feta kaas
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 1 mespuntje cayennepeper
- 100 g boter
- 6 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
- 1 ei losgeklopt
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Blancheer de spinazie kort in kokend water met zout en laat goed uitlekken.
- Maal de feta en koriander grof in een keukenmachine.
- Doe ook de spinazie in de keukenmachine en maal grof.
- Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe aan het mengsel.
- Smelt de boter, eventueel in de magnetron, en bestrijk de vellen filodeeg met een kwastje met gesmolten boter.
- Maak twee stapeltjes van 3 vellen filodeeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de eerste stapel filodeegvellen hierop.
- Verdeel de spinazie gelijkmatig over het deeg, strooi het fetamengsel erover en bedek met de tweede stapel filodeegvellen.
- Bestrijk de bovenkant van het filodeeg met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad en paprikapoeder.
- Snijd het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de hapjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Turkse spinazie-feta filodeeghapjes passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 5 g | Vet: 11 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 0.5 g