Uienstamppot

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimige
  • zout
  • 900 gr uien gesneden
  • 200 g Friese nagelkaas
  • 2 eetlepels azijn
  • 25 g boter of margarine
  • 100 g hamreepjes
  • peper

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • In pan met 2 dl water en zout aardappel en ui in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Intussen korstjes van kaas snijden.
  • Kaas in blokjes snijden.
  • Aardappels en uien boven kom afgieten en met pureestamper fijnstampen.
  • Al roerend zoveel kookvocht toevoegen dat stamppot smeuïg wordt.
  • Azijn en boter erdoor roeren.
  • Kaas en ham erdoor scheppen en al roerend ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot