Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 klein uitje klein gesneden
- 1 tomaat in blokjes
- Handvol diepvries erwten
- 150 g gerookte kip in kleine reepjes
- 1 grote aardappel geraspt
- Zout naar smaak
- Baharat kruiden naar smaak
- Olijfolie om te bakken
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de geraspte aardappel toe en bak deze tot hij wat gaar begint te worden.
- Voeg de gesneden ui en gerookte kipreepjes toe.
- Breng op smaak met zout en Baharat kruiden en bak het geheel tot de ui zacht is.
- Voeg de tomaat en diepvries erwten toe en bak nog even mee tot alles goed doorgewarmd is.
- Klop de eieren los in een kom en giet deze over het aardappel-groentemengsel in de pan.
- Roer even door zodat de eieren goed verdeeld zijn en laat het geheel op laag vuur langzaam garen tot de eieren volledig gestold zijn.
- Serveer de frittata warm, eventueel met een frisse salade erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g