Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten

Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten

Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 klein uitje klein gesneden
  • 1 tomaat in blokjes
  • Handvol diepvries erwten
  • 150 g gerookte kip in kleine reepjes
  • 1 grote aardappel geraspt
  • Zout naar smaak
  • Baharat kruiden naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de geraspte aardappel toe en bak deze tot hij wat gaar begint te worden.
  • Voeg de gesneden ui en gerookte kipreepjes toe.
  • Breng op smaak met zout en Baharat kruiden en bak het geheel tot de ui zacht is.
  • Voeg de tomaat en diepvries erwten toe en bak nog even mee tot alles goed doorgewarmd is.
  • Klop de eieren los in een kom en giet deze over het aardappel-groentemengsel in de pan.
  • Roer even door zodat de eieren goed verdeeld zijn en laat het geheel op laag vuur langzaam garen tot de eieren volledig gestold zijn.
  • Serveer de frittata warm, eventueel met een frisse salade erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Ontbijt
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Notenvrij