Vanille Kersen Mascarpone Strudel
Ingrediënten
- 1 rol glutenvrij bladerdeeg
- 1 blik kersen vlaaivulling
- 500 g mascarpone
- 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
- 4 eetlepels poedersuiker
- 1 ei
- 50 g chocolade
Instructies
- erwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd over de lange zijde van het deeg een reepje van 1 cm af en leg dit weer op de rand.
- Herhaal dit nogmaals.
- Doe dit nogmaals voor de korte zijde van het deeg.
- Prik de rest van het deeg in met een vork.
- Bestrijk de rand met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot goudbruin.
- Laat het deeg afkoelen.
- Meng de mascarpone met het vanillemerg en de poedersuiker.
- Strijk het mengsel uit over het afgebakken deeg.
- Verdeel hierover de kersen vlaaivulling.
- Rasp de chocolade grof en strooi dit over de vlaaivulling.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze strudel met een glas zoete dessertwijn, zoals een Oostenrijkse Eiswein.
De combinatie van de kersen, mascarpone en vanille maken dit een heerlijk zoet dessert.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 9 g | Vet: 51 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 25 g