Vanille Kersen Mascarpone Strudel

Porties: 4
exclusief baktijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg
  • 1 blik kersen vlaaivulling
  • 500 g mascarpone
  • 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 ei
  • 50 g chocolade

Instructies

  • erwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd over de lange zijde van het deeg een reepje van 1 cm af en leg dit weer op de rand.
  • Herhaal dit nogmaals.
  • Doe dit nogmaals voor de korte zijde van het deeg.
  • Prik de rest van het deeg in met een vork.
  • Bestrijk de rand met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot goudbruin.
  • Laat het deeg afkoelen.
  • Meng de mascarpone met het vanillemerg en de poedersuiker.
  • Strijk het mengsel uit over het afgebakken deeg.
  • Verdeel hierover de kersen vlaaivulling.
  • Rasp de chocolade grof en strooi dit over de vlaaivulling.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze strudel met een glas zoete dessertwijn, zoals een Oostenrijkse Eiswein.
De combinatie van de kersen, mascarpone en vanille maken dit een heerlijk zoet dessert.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 9 g | Vet: 51 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Oostenrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch