Vanilleroomijs met dadels
Aller Hande 1996
Equipment
- 4 ijscoupes á ca. 2 1/2 dl,
- ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
- 12 dadels
- 50 gr amandelspijs pakje á 300 g, Baukje,
- 1 zakje walnoten 45 g, Baukje,
- 35 g ongezouten boter of margarine
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels whisky
- ¾ pak vanille-Bourbonroomijs á 1 liter, AH,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Dadels in lengte opensnijden en pitten verwijderen.
- In elke dadel een theelepel amandelspijs scheppen en dadel iets dichtdrukken.
- Walnoten grof hakken.
BEREIDEN:
- In steelpan boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.
- Honing en whisky toevoegen en al roerend zachtjes verwarmen tot honing is opgelost, niet laten koken.
- Walnoten erdoor roeren.
- Met natgemaakte ijsbolletjeslepel in elke coupe 2 bolletjes ijs scheppen.
- Dadels ernaast leggen.
- Walnoten-honingsaus over ijs scheppen.