Varkensfiletlapjes met Bacon en Tomatensaus
Snelle filetlapjes met tomaat en bacon die in 20 minuten op tafel staan. Een verrassend lekker gerecht met een romige saus.
Ingrediënten
- 4 Varkensfiletlapjes
- naar smaak Zout
- naar smaak Peper
- naar smaak Nootmuskaat
- 30 gram Bakboter
- 2 eetlepels Olijfolie
- 50 gram Bacon
- 1 eetlepel Salie
- 2 Italiaanse tomaten of vleestomaten
- ½ dl Witte vermout
- 1 dl Slankroom
- naar smaak Witte sauspoeder
Instructies
- Geef die varkensfiletlapjes eerst een stevige wrijfbeurt met zout, peper en nootmuskaat.
- Verhit daarna een mix van boter en olijfolie in een pan en bak ze aan beide kanten ongeveer 4 minuten.
- Snijd ondertussen de bacon in reepjes.
- Zodra de filetlapjes klaar zijn, haal je ze uit de pan.
- Even warm houden, want we hebben de pan nog nodig!
- Nu is het tijd voor de show van de bacon en salie.
- Bak de reepjes en de salie kort in het achtergebleven bakvet.
- Dat gaat lekker ruiken!
- Snijd de tomaten in plakken en bak ze kort om en om in de pan.
- Leg de tomaten daarna bovenop de filetlapjes en verdeel de krokante bacon en salie erover.
- Roer de vermout en de slankroom door het bakvet en breng het aan de kook.
- Laat het even lekker inkoken totdat het de perfecte sausdikte heeft.
- Als je twijfelt, kun je de saus nog wat binden met sauspoeder.
- Serveer de filetlapjes met de saus en je favoriete bijgerechten.
- Smakelijk eten!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze heerlijke lapjes met lintmacaroni en sperziebonen. Een klassieke combinatie die altijd werkt.
Wijnadvies: Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Wijnadvies: Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
