Varkensfiletlapjes met Bacon en Tomatensaus

Een rustieke foodfoto van varkensfiletlapjes omwikkeld met bacon, geserveerd in een rijke rode tomatensaus en gegarneerd met basilicum, in een kom op een donkere houten tafel met spek, tomaten en knoflook eromheen. Rechtsonder staat de tekst Receptenplein.nl.

Varkensfiletlapjes met Bacon en Tomatensaus

Snelle filetlapjes met tomaat en bacon die in 20 minuten op tafel staan. Een verrassend lekker gerecht met een romige saus.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
!ndicatie € 5,50 p.p. (schatting)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Varkensfiletlapjes
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Nootmuskaat
  • 30 gram Bakboter
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 50 gram Bacon
  • 1 eetlepel Salie
  • 2 Italiaanse tomaten of vleestomaten
  • ½ dl Witte vermout
  • 1 dl Slankroom
  • naar smaak Witte sauspoeder

Instructies

  • Geef die varkensfiletlapjes eerst een stevige wrijfbeurt met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit daarna een mix van boter en olijfolie in een pan en bak ze aan beide kanten ongeveer 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de bacon in reepjes.
  • Zodra de filetlapjes klaar zijn, haal je ze uit de pan.
  • Even warm houden, want we hebben de pan nog nodig!
  • Nu is het tijd voor de show van de bacon en salie.
  • Bak de reepjes en de salie kort in het achtergebleven bakvet.
  • Dat gaat lekker ruiken!
  • Snijd de tomaten in plakken en bak ze kort om en om in de pan.
  • Leg de tomaten daarna bovenop de filetlapjes en verdeel de krokante bacon en salie erover.
  • Roer de vermout en de slankroom door het bakvet en breng het aan de kook.
  • Laat het even lekker inkoken totdat het de perfecte sausdikte heeft.
  • Als je twijfelt, kun je de saus nog wat binden met sauspoeder.
  • Serveer de filetlapjes met de saus en je favoriete bijgerechten.
  • Smakelijk eten!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze heerlijke lapjes met lintmacaroni en sperziebonen. Een klassieke combinatie die altijd werkt.

Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Pasta / Saus / Varkensvlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Zomer