Varkensfiletlapjes met spinazie

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g spinazie á la crème deelblokjes , diepvries, Iglo,
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes basilicum
  • 4 varkensfiletlapjes á la minute ca. 150 g,
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • 2 dikkeplakken jongbelegen kaas á 50 g,

Instructies

  • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
  • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
  • Intussen sjalotje pellen.
  • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
  • In kopje basilicum fijnknippen.
  • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
  • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
  • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
  • In lage magnetronschaal leggen.
  • Spinaziemengsel erover verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Kaas halveren en op spinazie leggen.
  • Bestrooien met rest van chilipoeder.
  • Sjalotringen erop leggen.
  • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
  • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken minikrieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken