Varkensfricandeau met appelsaus

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stukken varkensfricandeau a ca. 500 g
  • zout
  • peper
  • 75 g boter
  • 2 uien in grove stukken
  • 1 grote appel in kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel majoraan gedroogde

Instructies

  • Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper.
  • Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken.
  • Langs rand van pan 1½dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Met staafmixer ui door jus pureren.
  • Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen.
  • Saus apart erbij geven.

Notities / Tips / Wijnadvies

40 bereidingstijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland